اقاي روحانيمهارتورم به صداقت وتدبيرنياز داردنه مذاکرهوتحريف


 



کاريکاتور/ بي‌تدبيري دولت در گراني پوشک



13 شهريور 1397 - 14:21


کاريکاتور/ بي‌تدبيري دولت در گراني پوشک



مواضع دولت به نتايج انتخابات رياست‌جمهوري آمريکا که در آن پالس مذاکره مجدد مشهود است در حالي است که بعيد است دولتمردان آنهم پس از 7 سال آزمون و خطا به درک اين واقعيت نرسيده باشند که مهار تورم و حل بسياري از مشکلات امروز کشور به مذاکره يا تحريم ربطي ندارد و با اندکي تدبير قابل حت ل است.



سرويس سياسي-  

حجت‌الاسلام روحاني، رئيس‌‌جمهور ديروز چهارشنبه، (21 آبان) در جلسه هيئت دولت با‌ اشاره به نتيجه اعلام‌شده انتخابات رياست‌جمهوري در آمريکا گفت: رئيس‌جمهوري که همواره به‌دنبال تحقير ملت‌ها بود و صراحتاً اسم گاو شيرده را به‌ کار مي‌برد، در يک انتخابات با مخالفت قاطع مردم مواجه شد و اين بسيار حائز اهميت بود.
روحاني با‌ اشاره به پيروزي جو بايدن در انتخابات رياست‌جمهوري آمريکا گفت: اين آقايي که آمده از ابتداي تبليغات انتخابات گفته مي‌خواهيم به برجام برگرديم. خب ما که در داخل برجام بوديم و 1+4 هم داخل برجام بوده، حالا در تعهدات سستي کرده‌اند و ما هم متقابلاً تعهدات را کاهش داده‌ايم، ولي بالاخره همه در داخل برجام بوده‌ايم. اين برعهده آنهاست. اگر به وظيفه خود عمل کردند مي‌توانند راه جديدي عمل کنند. ما برنامه‌مان را در داخل کشور به اراده آنها پيوند نمي‌زنيم، بلکه برنامه ما به اصول ما پيوند خورده است.
روحاني تصريح کرد: اميدواريم مردم آمريکا شرايط را به‌گونه‌اي رقم بزنند که شاهد اين باشيم که کاخ سفيد بر مبناي منافع اين کشور و بدون تحقير ملت‌هاي ديگر و پايبندي به تعهدات خود به مسير درست برگردد.
وي با بيان اينکه ما هرکجا ببينيم که شرايط براي لغو تحريم آماده است از اين فرصت استفاده خواهيم کرد، گفت: هدف ما اين است تحريم ظالمانه لغو شود و به راحتي در تعامل در جهان باشيم و هدف اين است فشار تحريم را از شانه مردم برداريم. هر کجا فرصت فراهم باشد اقدامات و وظايف خودمان را انجام مي‌دهيم. کسي حق ندارد فرصت‌سوزي کند. بايد از فرصت‌ها بر مبناي منافع ملي و وحدت ملي استفاده کنيم.
پالس مجدد مذاکره به‌خاطر منافع ملي؟!
متأسفانه دولتمردان و جريان سياسي حامي ‌دولت ضمن خوش‌خيالي به پيروزي دموکرات‌ها اين تصور را دارند که اين حزب سياسي آمريکايي مي‌تواند حل‌المسائل کشور بوده و روي کار آمدن آنها فشار تحريم را منتفي خواهد کرد.
از اين رو پس از پيروزي «جو بايدن» در انتخابات آمريکا با بررسي مواضع برخي دولتمردان به راحتي مي‌توان دريافت که «پالس مذاکره» را با ذوق‌زدگي سياسي به طرف غربي که هنوز در کاخ سفيد مستقر نگرديده، به‌طور آشکارا ارسال مي‌کنند.
«محمدجواد ظريف» وزير امور خارجه ايران نيز در گفت‌وگو با شبکه خبري سي‌بي‌اس نيوز عنوان کرده بود که اظهارات اردوگاه بايدن اميدوار‌کننده‌تر است، اما بايد منتظر ماند و ديد. وي در پي سفرش به ونزوئلا در گفت‌وگويي تصريح کرد: مشخص است بين بايدن و ‌ترامپ تفاوت است.  
علاوه ‌بر روحاني و ظريف؛ «علي ربيعي» سخنگوي دولت نيز روز شنبه در يادداشتي تحت عنوان «ساکن ژانويه کاخ سفيد» در واکنش به انتخابات رياست‌جمهوري آمريکا نوشت: «به تفاوت بالقوه روساي‌جمهور آمريکا بي‌توجه نيستيم» و «آمريکا مي‌تواند به خط‌مشي عاقلانه برگردد.»
همچنين اسحاق جهانگيري معاون اول رئيس‌جمهور و محمود واعظي رئيس‌دفتر رئيس‌جمهور نيز در واکنش به نتايج انتخابات رياست جمهوري آمريکا موضع معنا داري داشتند که به‌نظر مي‌رسد که پاستورنشينان به نوعي با ارسال پالس مذاکره از  نامزد پيروز انتخابات آمريکا مي‌خواهند پاي ميز مذاکره بيايد.
برهوت تدبير و سراب مذاکره
اين در حالي است که رسانه‌ها و رومه‌هاي زنجيره‌اي حامي‌ دولت نيز طي روزهاي گذشته با هيجان و ذوق‌زدگي تمام تيتر صفحه نخست خود را به «جو بايدن» اختصاص داده و او را بازگشت اميد به ايران و راه‌گشاي برون رفت از بن‌بست موجود عنوان کردند.
مدعيان اصلاحات که طي 7 سال گذشته همه مسائل اقتصادي کشور را به آمريکا و برجام گره‌زده  و سفره مردم را هر روز کوچک‌تر از روز قبل کرده‌اند، اين روزها  بار ديگر به انتخابات آمريکا دخيل بسته و آينده اقتصاد کشور را در پيروزي اين يا آن نامزد رياست‌جمهوري آمريکا جست‌وجو مي‌کند. اين جريان سياسي که هيچ  برنامه‌اي براي برون رفت مشکلات کشور ندارند در تلاشند  با ايجاد دوقطبي مخرب ديگري و دادن آدرس غلط کشور را وارد دور باطل تازه‌اي کنند.
نکته قابل تأمل اينکه خوش خيالي تأسف‌بار دولتمردان و جريان سياسي حامي‌دولت به نامزد پيروز حزب دموکرات‌هاي آمريکا براي مذاکره و حل مشکلات کشور درحالي است که مواضع بايدن به خوبي نشان مي‌دهد دولت محترم بار ديگر در برهوت تدبير به‌دنبال سراب است.
ادعاي بازگشت بايدن
به برجام، گشايش
يا تشديد محدوديت‌ها؟!
بايدن در 13 سپتامبر سال جاري يادداشتي را در سي‌ان‌ان منتشر کرد که به موضوع ايران اختصاص داشت. او تيتر يادداشتش را اين‌گونه انتخاب کرد: «راه هوشمندانه‌تري براي سخت‌گيري بر ايران وجود دارد.» بايدن در اين يادداشت بازگشت به برجام را آغازي براي تشديد محدوديت‌هاي هسته‌اي و برجامي عنوان کرده و فشار بيشتر بر ايران در حوزه‌هاي ديگر نظير موشکي، منطقه‌اي و حقوق بشري را در چشم‌انداز خود متصور است. به عبارتي، بايدن هدف از بازگشت به برجام را نه رفع تحريم‌ها، بلکه اجماع‌سازي عليه ايران و فشار بر تهران در حوزه‌هاي متنوع است.
 از سوي ديگر کارشناسان معتقدند  هيجان و ذوق‌زدگي برخي در داخل و بزک بايدن توسط اين جريان و همچنين از سوي ديگر اتخاذ سياست‌هاي نادرست و ارسال پالس مذاکره نه‌تنها گره‌اي از کار کشور باز نمي‌کند، بلکه ميدان و دست دموکرات‌ها را براي اعمال فشارهاي بيشتر باز مي‌کند.
7 سال گره زدن
معيشت مردم به مذاکره
کافي نيست؟!
اين درحالي است که بعيد است دولتمردان آن‌هم پس از 7 سال آزمون و خطا به درک اين واقعيت نرسيده باشند که مهار تورم و حل بسياري از مشکلات امروز کشور به مذاکره و تحريم ربطي ندارد و با اندکي تدبير قابل حل است.
به عقيده کارشناسان هرچند شيوع ويروس کرونا را شايد در ماه‌هاي اسفند و فروردين 99 بتوان در زمينه افت اقتصادي کشور تأثيرگذار ارزيابي کرد اما در ماه‌هاي بعد از آن اين بيماري در سطحي گسترده کنترل و مديريت
شد.
در سطحي ديگر بايد توجه داشته باشيم که تحريم‌ها سنگين‌تر نشده و هرچه زمان سپري مي‌شود، راه‌هايي براي مقابله با آنها در دسترس قرار مي‌گيرد.
بسياري از مسائل کنوني اقتصاد به هيچ عنوان ارتباط مستقيمي‌ با تحريم ندارد و بخش عمده مشکلات کشور را بايد در عدم مسئوليت‌پذيري و کم‌کاري دولت در مسائل کلان اقتصاد کشور مورد ارزيابي قرار داد.
در سطوح مختلف همانند خودرو، بورس، افزايش قيمت کالاها و. بايد دولت وارد عرصه شود، سياست‌هاي غلط اقتصادي که ريزشي غيرطبيعي را در بازار بورس ايران به همراه داشت، تأثيري عميق بر کاهش اعتماد شهروندان بر جاي گذاشته است.
همچنين يکي از مهم‌ترين مشکلات اقتصادي مردم در شرايط کنوني مربوط به حوزه مسکن است که شواهد نشان مي‌دهد ارتباط چنداني هم به تحريم‌ها ندارد. چه اينکه کشور ما از لحاظ تعداد و کيفيت مهندسان، جزو کشورهايي است که سرمايه انساني خوبي دارند و از طرف ديگر، مواد اوليه ساختماني نيز عمدتاً در داخل توليد مي‌شود.
آمارهاي منتشر شده از سوي توليدکنندگان مواد اوليه ساختماني در اين زمينه به خوبي  نشان مي‌دهد که صنايع داخلي توانسته‌اند فارغ از تحريم‌ها هم توليد خود را افزايش دهند و هم صادرات داشته باشند؛ به همين دليل مي‌توان گفت مشکل مسکن را بدون در نظر گرفتن مشکلات ناشي از تحريم مي‌توان رفع نمود؛ اين موارد نشان مي‌دهد که علت مشکلات مسکن را نه در تحريم که بايد در رفتار خود دولت طي هفت سال گذشته جست‌وجو کرد.
علاج مشکلات اندکي تدبير است نه مذاکره
رهبر معظم انقلاب اسلامي هم 13 آبان سال جاري در سخنراني تلويزيوني به مناسبت سالروز ولادت پيامبر اعظم(ص) و امام صادق(ع) به اين نکته‌ اشاره کرده و فرمودند: «خيلي از مشکلات کنونيِ ما ربطي هم به تحريم و مانند اين چيز‌ها ندارد؛ مربوط به خود ما است، مربوط به ناهماهنگي‌ها است. اين گراني‌هاي اخير واقعاًً توجيه ندارد؛ بسياري از اين گراني‌هاي اخير واقعاًً توجيه ندارد؛ بايد علاج بشود و قابل علاج است؛ بايستي مسئولين با هماهنگي علاج کنند. گراني‌هاي بي‌دليلي است، هيچ استدلالي پشت اين گراني‌ها وجود ندارد؛ و جنس هم هست؛ هم وزارت صمت، هم مسئولين تعزيرات، هم بسيج، هم بعضي از دستگاه‌هاي ديگري که مرتبط با قضيّه هستند، [مثل] گمرک و ديگران، با همديگر همکاري کنند و اين مشکل را از جلوي پاي مردم بردارند؛ همه‌ اين‌ها قابل کنترل است؛ بنابراين با مديريّت هماهنگ دستگاه‌ها اين مشکلات قابل برطرف شدن است.»







 


بسمه تعالي برآشفتگي روزنامههاي زنجيرهاي از شهامت صداوسيما در پخش

بسمه تعالي اقاي روحاني مهار تورم به صداقت وتدبير نياز دارد نه مذ

بسمه تعالي: صدا سيما چنددرصد در جهاد تبيين نقش دارد؟؟؟ بدترين

کشور ,آمريکا ,هم ,مشکلات ,مذاکره ,انتخابات ,است که ,را در ,در داخل ,بسياري از ,انتخابات رياست‌جمهوري ,انتخابات رياست‌جمهوري آمريکا ,واقعاًً توجيه ندارد؛ ,اخير واقعاًً توجيه ,مواد اوليه ساختماني
مشخصات
آخرین جستجو ها